Pappelina skola


plastmatta siri

Idag på Svenssons i lammhult så hade vi Pappelina skola. Pappelina som är känd för sina coola plastmattor. Pappelina är ett svenskt förtag som Lina Rickardsson startade och är som ensam ägare och formgivare. Från början vävde hon mattor hemma i papper och lin och därav namnet Pappelina. Hon fick sin första stora order på linmattor från norrgavel som är ett stort företag men vävde då för hand hemma själv. Hon letade då upp ett väveri i Dalarna där dom fortfarande vävs och där hade dom ett lager med plastremsor från 60 70-talet som gav Lina stor inspiration och som blev starten.
 Plastmattorna blev super populära, Pappelina har även plädar, vaxdukar, kökshanddukar och grytlappar. Och nu också handtuftade stora fina mattor och sammetskuddar som visades på Stockholmsmässan i februari som snart kommer att komma ut i butik.  

 
bilder taget från pappelina.com


Kökshanddukar


Grytlappar
 
vaxdukar


Kasthall

 
Tekla

 
Moss

 
Häggå gåsöga

 
Pinstripe

Igår var jag med på Kasthall-skola. Kasthall som fyller 120år 2009 och är världsledande inom design och tillverkning av mattor, Sveriges ända svensktillverkade mattor tillverkas i Kinna. Madonna och Tiger Woods är några ägare till en kasthall matta. Man kan också se dom på hotell, restauranger, butikskedjor och kasthall finns idag i 30 länder. Och varje matta blir faktiskt unik för dom väver på order och man kan välja själv hur sin matta ska ha för storlek, färg och material osv. En Kasthall matta kan man även hitta på auktioner, dom går i arv. Deras mattor är sjukt snygga mattor!!  Ser ni någon på utförsäljning så ring mig bums! 
Vårtecken av Jonas Bohlin

  
Tracciati in piano / Brygga

Färger på Stockholms möbelmässa -09


ECO-TREND 2009

Som ni säkert redan har märkt så sveper en grön våg över vårt klot- och nu har möbelbranschen också vaknat och som vi kommer få se mycket utan framöver.

Dax att inreda ekologiskt med, bambu, miljövänliga textiler och återvunna plastflaskor. Tänk med insidan för en eco-snygg utsida. ;)kollage av Sofie

Lampa med handtag LUAU, tillverkad i återvunnen plast med laddningsbar led-lampa, 2150kr, Unnamei.

Hängmattan Ting Sling är tillverkad av återvunna bilbälten, nu 2400kr på Unnamei.

Kub Twig, tillverkad av hasselgrenar, 18000kr, Unnamei.

Nobody stol gjord av återvunna pet-flaskor, 3300, HAY


Trip till glasrikets centrum - Kosta

På långfredagen tog vi en trip till glasrikets centrum, Kosta. Köpte mig en marieeko skål, har en mossgrön sedan innan men nu när vi går mot ljusare tider så blev det en ljusblå. Kostar 395kr på designonline. Och jag köpte min för 199kr på andra sortering letade noggrant efter något fel men jag såg inte det minsta. Påskens klipp med andra ord!
 
Vill ha en nagellackflaska som Åsa Jungnelius har gjort, åsa som även blev utsedd till årets designer av Elle interiör 2008. Jag håller med och jag diggar Åsa! Den lilla flaskan, 764kr från Royaldesign.se men i kosta kostade den 699 så man kan göra klipp i Kosta med andra ord. Dom håller även på att bygga ett design hotell i glas, ska blir spännande och se. 


Prinsen har designat bestick.Att vår prins har formgivit ett set med bestick var lite överraskande för min del. Prins Carl Philip fick i uppdrag av Mema/GAB att designa silverbesticken CPB 2091 som sedan silversmedarna i Eskilstuna tillverkade.


Prinsen själv säger:


"Det har varit en fantastisk utmaning och jag är verkligen stolt över resultatet, säger formgivaren, som fått i uppdrag att tänka ? nytt och samtida? vid framtagandet av den nya bestickmodellen."


gillar svenska folket prinsens bestick tros?


Ny inrednings- och byggnadsarkitekturutbildning !

Kollade allmänt runt lite i cyberspace och fick se reklamen för den nya inrednings- och byggnadsarkitekturutbildning som börjar i september. En utbildning inom arkitektur, inredning, landskap och olika ritprogram. Där man under ett år kommer att få bygga upp ett portfolio om man vill söka vidare till praktikplatser eller arkitekturutbildningar på högskola. Utbildningen ska också vara ett bra komplement för dig som är journalist, fastighetsmäklare, möbelförsäljare eller om man vill arbeta inom byggbranschen och vill få ökad förståelse och kunskap om design och arkitektur som kan vara till nytta i sitt arbete. Verkar hur kul som helst enligt mig har faktiskt gjort vissa kurser av dom själv så vet lite vad de handlar om men är säkert på en ny nivå på denna nya utbildning! Ville såklart dela med mig av denna info till er. 15 juni är sista anmälnings datum för er som är intresserade.

Vad tycker ni, någon som vet något mer om utbildningen?
Klicka på bilden för att komma till deras hemsida.


Verner Panton, Menu

Ursnygg serie, Menu som Verner Panton har designat. Finns i blandade färger eller i svartvitt och säljs i 4-pack från 299-499kr. Misshome.se

  


Franska utemöbler från FERMOB

Vårens favorit är utemöblerna från fermob. Deras produkter är urläckra och finns i alla möjliga härliga färger och finns något som passar i alla miljöer bara att välja och vraka!
RSS 2.0